Haba haba, dit is de nieuwe Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Iedereen kent het probleem wel: je hebt een wagen, maar je mist de wind in je haren! Nee? Jullie niet? De ontwikkelaars en klanten van Lamborghini dus blijkbaar wel.

De meest extreme, exclusieve, snelste - en zo zijn er nog wel wat superlatieven - straatlegale Lamborghini die momenteel te verkrijgen is, moet wel de Aventador SVJ zijn. Stiekem wisten we al dat hij op een bepaald moment zijn dak zou verliezen en die tijd is aangebroken.

Dakloos

De correcte term is Roadster en hij neemt een enorm V12 mee naar het speelterrein. Een immense 770 pk en 720 Nm duwen deze Aventador SVJ Roadster in 2,9 seconden naar 100 km/u, wat een honderdste trager is dan de gesloten versie. Na 8,8 seconden zie je al snel 200 km/u verschijnen en zijn top is elektrisch begrenst op 350 km/u. Remmen is minstens even belangrijk - zo niet belangrijker - en gebeurt tot volledige stilstand in 31 meter met een snelheid van 100 km/u.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Nadelen?

Zo een open dak geeft je het maximale van de hoofdruimte maar heeft natuurlijk ook wel nadelen. De stijfheid neemt af om bochten aan te vallen, al zegt Lamborghini dat hun actieve aerodynamica en de meesturende achteras dat probleem grotendeels weg filtert. Nadeel 2 is het hoger gewicht van 50 kg en dat vertaald zich dan weer in een tragere acceleratie zoals je hierboven al had kunnen lezen. Zonde! Maar niet heus.

Lamborghini zal de oplage beperken tot 800 stuks dus weer er maar snel bij.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws