Dit heeft de VW Groep voor ons in petto in 2019

vw group models 2019

Een Porsche Cayenne Coupé, nieuwe generatie Volkswagen Golf en de terugkeer van de Bora, het zijn maar enkele van de producten die de Volkswagen Groep dit jaar op de markt zal brengen. Zelfs de eerste elektrische Porsche maakt dit jaar zijn opwachting.

Deze week is de Volkswagen Groep volop persconferenties aan het houden om media en investeerders gelukkig te houden. Het voordeel van die nood om investeerders gelukkig te houden is dat ze tijdens zo'n conferenties vaak te kennen geven welke producten er allemaal naar buiten zullen komen. Dit jaar niet anders, waardoor we weet hebben waar we ons nog aan kunnen verwachten bij de merken van de VW Groep in 2019.

VW

Bij Volkswagen is een nieuwigheid natuurlijk de al gekende T-Cross crossover. Daarnaast komt het merk op de proppen met een nieuwe SUV die tussen de Tiguan en Touareg zal vallen (het B-segment in VW jargon). Dat zal waarschijnlijk een productieversie worden van de Cross Coupe GTE, een concept die al in 2015 het levenslicht zag.

Volkswagen 2019

Tenslotte niet op de slide maar wel in de planning; de 8ste generatie van de Golf. Die mogen we in september verwachten en zal de show mogen stelen op het autosalon van Frankfurt enkele weken later. Nieuwe elektrische modellen? Daarvoor moeten we in Europa nog wachten tot 2020. Zodat ze niet volop met de aandacht gaan lopen die massamodel Golf verdient. China krijgt evenwel de Bora en Lavida met stekker.

Skoda

Scala en Kamiq, dat zijn de twee modellen waarmee Skoda in 2019 klanten naar de showroom zal trekken. Al houden ze dan nog 1 "verrassing" achter, want hoogstwaarschijnlijk krijgen we dit jaar ook al de nieuwe generatie Octavia te zien. Zowat het fundament van het gehele Skoda-gamma. EV's? Net zoals bij VW pas voor 2020. Met een productieversie van de Vision IV

Skoda 2019

Audi

Een onverwacht nieuw model bij Audi zal dit jaar zijn opwachting maken. We hebben het dan over de Q3 Sportback. In tegenstelling tot de A3 is dat geen "stationwagenvariant". Wel wordt de Q3 Sportback een SUV met coupélijn. Een alternatief voor de BMW X2 zeg maar. Waarom dat spel niet gewoon Q4 noemen? Wel, die naam zal gebruikt worden voor de volledig elektrische productieversie van de Q4 e-tron. Ja, ze maken het graag moeilijk bij Audi.

Audi 2019

O ja, leggen ze ook dit jaar volop de focus op; de e-tron zelf, Audi's eerste volledig elektrische SUV die in Brussel van de band rolt. Samen met een rits plug-ins van de volumemodellen.

Seat

De Spaanse zus van de familie moet dit jaar haar focus richten op de verkoop van de Tarraco, de grootste SUV van het merk. Want er zijn geen echte nieuwigheden gepland. Of toch alvast geen nieuwigheden die de groep nu al wil tonen. Want wat met een nieuwe generatie Leon? Gezien het feit dat die al een beperkt uitzwaaimodel heeft gekregen is het niet onrealistisch dat we dit jaar al een stukje van de Leon te zien zullen krijgen. De productieversie van de el-Born EV? Moeten we het nog zeggen? Volgend jaar, uiteraard!

Seat 2019

Bentley

Bij Bentley werpen ze geen 20 nieuwe modellen per jaar uit, waardoor het op zich al belangrijk genoeg is dat er überhaupt een nieuw model in de pijplijn zit dit jaar. De Flying Spur, het vierdeursbroertje van de Continental GT, mag namelijk aan zijn nieuwe generatie beginnen in 2019. Hoogstwaarschijnlijk met waanzinnige performante motoren maar ook een plug-inversie moet de Brit fiscaal interessant maken voor de ontiegelijk rijke zakenman.

Bentley 2019

Porsche

Waar was de tijd dat een nieuwe generatie 911 al genoeg was om 5 jaar op te teren? Want hoewel de lak van de laatste generatie nog niet helemaal droog is, zal het Duitse merk dit jaar twee belangrijke nieuwigheden tonen. Zo komt het eindelijk op de proppen met de Cayenne Coupe, een rivaal voor de BMW X6 zeg maar. Niet dat we er op zitten te wachten maar het is ondertussen al meer dan 10 jaar geleden dat BMW die X6 voor het eerst presenteerde. Waardoor Porsche lang gewacht heeft om actie te ondernemen.

Porsche 2019

Interessanter dan die afgeschaafde Cayenne zal de productieversie van de Taycan zijn. jawel, Porsche hoeft niet braaf te wachten tot 2020 om haar volledig elektrisch model te lanceren. Want de elektrische sedan van het merk komt later dit jaar gewoonweg op de markt. Een auto waar alvast 20.000 mensen een voorschot voor achterlieten bij Porsche.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws