Nieuwe Volkswagen Golf later op de markt door deze 3 redenen

vw golf mk8 info

Volkswagen heeft officieel te kennen gegeven dat de nieuwe generatie Golf, die in de zomer van dit jaar van de band zou rollen, uitgesteld is tot volgend jaar. Wat er juist aan de hand is met het meest gekende product van de Duitse constructeur?

Volkswagen en Golf, twee onlosmakelijke termen. Je kan 'm dan wel doodsaai vinden, de verkoop van de Golf draait zo goed dat een nieuwe generatie een belangrijk moment is voor VW. Dit najaar zouden we de nieuwe generatie te zien krijgen tijdens het autosalon van Frankfurt. Meer nog, de productie zou al deze zomer op gang trekken om de honderdduizenden klanten te kunnen voorzien. Koerswijziging echter, want VW stelt de Golf mk8 uit. Waarom? We vonden deze 3 redenen. Officieel en onofficieel.

1: Spotlight op "I.D. NEO"

Tot enkele maanden terug was dit het plan van Volkswagen: De Golf met grote trom voorstellen tijdens het autosalon van Frankfurt in september, om dan enkele weken later het doek te halen van de I.D. NEO. Ondertussen is de focus van aandacht zo verlegt naar elektrische wagens en verwacht het publiek zo veel van die elektrische I.D. hatchback, dat Volkswagen heeft besloten om de EV voor te laten gaan. Uit vrees dat de Golf niet de aandacht zal krijgen die 'ie verdient.

vw golf mk8 info

2: Softwareproblemen

Al is dat maar de helft van het verhaal. Want volgens insiders van het merk kampt de ontwikkeling van de Golf met enkele technische problemen. VW zou de auto namelijk volledig digitaal maken met permanente connectiviteit gekoppeld aan een volledig digitale cockpit. Dat vergt een rits software die deftig met elkaar moet communiceren. Een systeem dat blijkbaar nog altijd niet helemaal op peil staat. VW geeft toe dat ze nog steeds werken aan de ontwikkeling maar zegt niet dat de vertraging van de lancering het gevolg is van softwarebugs. Uiteraard zeg je zoiets als automerk...

3: Tiguan topt Golf

Tenslotte nog een reden die niet rechtstreeks een effect zal hebben maar wel ondersteunt waarom VW het lef heeft om een icoon als de Golf gewoon even uit te stellen; vorig jaar werden er wereldwijd meer Tiguans dan Golfjes verkocht. Met dank aan de Chinese en Amerikaanse markt. De hatchback mag dan in Europa ongezien populair blijven, op wereldvlak domineert de SUV. Waardoor de Golf belangrijk blijft voor VW als een icoon... maar steeds minder belangrijk wordt op verkoopvlak. Bekijkt het zoals de overstap van de Beetle naar de Golf. Waardoor misschien de 8ste generatie Golf... wel eens de laatste kan zijn.

vw golf mk8 info
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Uufflakke 11:45
afbeelding van Uufflakke

Na de Golf eight kommt der Golf nein !

Iceberg 18:21
afbeelding van Iceberg

Na de Golf 3, Golf 4 en Golf 6 wordt mijn 4de Golf inderdaad een Tiguan. Nu nog 6 maanden geduld tot hij wordt geleverd.

tomtom 07:35
afbeelding van tomtom

Ne mens wordt wat ouder en dan is een hogere instap voor €4.000,- stilaan een goede deal, ni waar?

Iceberg 13:38
afbeelding van Iceberg

Heel juist Tomtom !! Maar vooral de grote korting van -12.000€ maakt van de Tiguan een fantastisch prijs/kwaliteit product.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws