Eindelijk: Nieuwe Lotus in 2020

lotus new car 2020

Geen opvolger van de Elise, wel zou Britse sportwagenfabrikant Lotus volgend jaar een sportwagen lanceren die een stuk comfortabeler en praktischer voor de dag moet komen dan die Elise. De stap die het merk moet nemen, of verloochening van haar DNA?

Sinds de overname door Geely in 2017 is Lotus hard aan het werk om met een nieuwe generatie sportwagens op de markt te komen. Auto's die Lotus terug naar de moderne tijd moeten katapulteren. Tot dan krijgen we nog een nieuw uitzwaaimodel. Niet één of andere Lotus Elise Clubsport S Track GT Pack Hommage 72, wel daadwerkelijk een nieuw model. Al moet je dat wat met een korrel zout nemen. Lotus werkt namelijk aan een nagelnieuw platform waar alle toekomstige modellen op zullen staan, dit model zal nog op het huidige platform van de Elise staan.

Elise 8.0

Dan toch gewoon een Elise? Lotus blijft pretenderen van niet. Al hebben ze ergens gelijk. Zo zal het nieuwe model een compleet nieuwe styling krijgen en - vooral belangrijk - een andere invulling krijgen in het gamma dan die Elise. Het nog naamloze model moet praktischer, comfortabeler en meer dashboardpraal voor kunnen leggen dan die Elise. Denk Alpine A110 en Porsche 718 Cayman. Die auto's combineren ook sportiviteit met de nodige comfortsnufjes.

Nog eentje dus, om het af te leren. Daarna krijgen we een compleet nieuwe Lotus-famillie met een compleet nieuw onderstel én op termijn zelfs elektrificatie. Als je weet dat Volvo en Lotus samen onder de Geely-paraplu schuilen, dan kunnen er wel eens interessante partnerships ontstaan. Een Evora met de +400 pk sterke T8-plug-inhybridemotor van Volvo? We voelen 'm!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws