Officieel: Bentley Continental GT V8 (2019)

bentley continental gt v8 2019

Bij zijn lancering pochte de nieuwe generatie Continental GT met zijn extravagante W12, nu komt de luxesloep ook met een meer gedistingeerde V8 op de markt. Nog steeds goed voor 542 pk, waardoor er amper aan de prestaties wordt geraakt.

Zoals wel vaker koop je geen 12-cilinder voor de extreme prestaties, wel voor het roomzoete karakter van zo'n twaalfcilinder. Dat wordt ook bij de nieuwe generatie Continental GT bewezen, want laat je de W12 staan en ga je voor de 4-liter twinturbo V8 met 542 pk en 770 Nm, dan boet je amper in aan prestaties. Zo glijdt de Continental GT V8 nog steeds in 4 seconden naar honderd. Een peulenschil trager dan die W12.

Efficiënte viercilinder

Daarnaast is Bentley vooral trots op het feit dat de V8 efficiënt voor de dag kan komen - in de maten van het mogelijke natuurlijk. Zo kan de V8 vier cilinders uitschakelen tijdens het cruisen waardoor je dus in essentie met een viercilinder onderweg bent. Het omschakelen van 4 naar 8 cilinders zou maar 20 milliseconden mogen duren, waardoor je er niets van zal voelen in realiteit.

bentley continental gt v8 2019

Vierwielaandrijving tekent uiteraard present, al focus die vooral op de achterpootjes om het gevoel van een achterwielaandrijver te geven. Standaard rolt de Conti V8 op 20-duims velgen, desgewenst kan je die laten groeien tot 22-duim. Herkennen doe je de V8-versie net zoals voordien door de uitlaateindes die zowel links als rechts een "liggende 8" uitbeelden. De W12, die krijgt dan weer 2 massieve uitlaten. Vanaf begin 2020 op je oprit te parkeren, deze nieuwe inzending. Zowel met als zonder dak.

bentley continental gt v8 2019
Tijdstip: 09:15
Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws