Officieel: Mercedes GLC Coupé facelift (2019)

mercedes glc coupe facelift 2019

Ook GLC's besneden broertje mag onder het mes. Wat er nieuw is in de GLC Coupé facelift?

We zouden flauw kunnen zijn en jullie gewoon door kunnen sturen naar het artikel van de reguliere GLC facelift. Voor de goede orde stallen we nog eens uit wat nu juist de nieuwigheden zijn bij de opgefriste GLC en GLC Coupé. Een opfriskuur die je trouwens niet meteen langs de buitenzijde zal bemerken. Want Mercedes houdt de facelift visueel miniem.

Hey Mercedes!

Grote nieuwigheid is de introductie van Mercedes' laatste multimediasysteem. Dat systeem, MBUX gedoopt, kan je tegenwoordig bedienen met je stem. Niet zoals weleer, wel zoals je tegen Siri en co praat op je smartphone of tablet. De temperatuur wat hoger zetten? Je hoeft het maar te vragen.

mercedes glc coupe facelift 2019

Daarnaast groeien de schermpjes in de GLC Coupé wat. Opvallend daarbij is evenwel dat ze niet in elkaar overlopen zoals bij pakweg de A-Klasse en S-Klasse. Het centrale scherm blijft daardoor apart op het dashboard zweven. Verder heeft Mercedes het nog over de komst van het ENERGIZING comfortprogramma en nieuwe veiligheidsnufjes zoals een uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en einde-file-functie.

Vier voorop

Onder de kap initieel een rits viercilinders. Of iets correcter; 1 diesel en 1 benzine in verschillende vermogens. Die benzine is voortaan een milde hybride en beschikt over 197 of 258 pk. De 2-liter diesel, die kan je krijgen met 163, 194 of 245 pk. In de loop van het jaar zal Mercedes nieuwe motoren lanceren in de GLC en GLC Coupé. Denk AMG-derivaten maar ook plug-inversies.

mercedes glc coupe facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws