McLaren 'Grand Tourer' jaagt op scalp BMW 8 Reeks en co

mclaren grand tourer 2019

McLaren zal dit jaar nog het doek halen van haar meest comfortabele auto ooit. Geen SUV, gelukkig, wel een luxecoupé waarmee je in alle comfort kilometers kan vreten. Een alternatief voor de BMW 8 Reeks, Mercedes S Coupé en Aston Martin DB11. Pittig detail; de motor zal - zoals het een McLaren betaamt - vlak achter de chauffeur liggen.

Na het bouwen van de éne na de andere cijferverpulveraar heeft McLaren besloten een stapje terug te zetten. De eerstvolgende McLaren die we te zien krijgen is geen +3.000 pk sterke racewagen voor de openbare weg, wel een luxueuze GT die te boek moet staan als de meest bruikbare auto met middenmotor ooit geconstrueerd.

mclaren grand tourer 2019

Want laat ons eerlijk zijn, een comfortabele sportwagen met de motor helemaal achterin hebben we al; de Porsche 911 Turbo. Deze McLaren wil zich distantiëren door een ongezien rijgedrag voor te leggen. Mede mogelijk gemaakt door de twinturbo V8 achterin. Daarnaast pocht McLaren met een ruim interieur en een ophanging die het mogelijk moet maken om continenten te doorkruisen in alle comfort.

mclaren grand tourer 2019

Momenteel zit de tijdelijk 'Grand Tourer' gedoopte GT nog in de folie, in mei zal McLaren de auto officieel gaan voorstellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws