Ford introduceert High Performance Package voor Mustang 2.3 Ecoboost (2019)

ford mustang performance package 2019

Er was al langer een pittigere versie van de Mustang met viercilinder in de maak. Die heet niet Mustang ST of Mustang SVO, wel herbergt Ford de upgrades onder het High Performance Package. Meer kracht, onderdelen van de Mustang V8 en unieke accenten, dat is het pakket in een notendop.

Het zag er even naar uit dat we een heuse Mustang ST, RS of SVO gingen krijgen. Ford besloot het echter wat braver te spelen. Geen nieuwe variant van de Mustang, wel de mogelijkheid om de viercilinderversie uit te rusten met het High Performance Package. Meer dan uiterlijke schijn trouwens, dat pakket. Want er wordt lustig aan de mechaniek gesleuteld.

Snuifje GT

Sinds de facelift moest de viercilinder in de Mustang - met dank aan de strengere Europese normen - enkele pk's afgeven. Want 314 pk werd plots 290 pk. Deze Performance-uitvoering maakt dat terug goed. Dankzij een nieuwe turbo, grotere radiator en calibratie van de ECU mag de Mustang 2.3 met High Performance Package 330 pk en 475 Nm naar de achterwielen sturen, het blok van de Focus RS, zeg maar. Daarnaast mag de viercilinder Mustang pronken met een sportuitlaat met vier dempers en actieve klepjes. Waardoor hij een stuk meer kabaal moet gaan maken.

ford mustang performance package 2019

Samen met een kortere eindoverbrenging moeten de upgrades de Mustang in staat stellen om rond de 4,5 seconden de honderd aan te laten tikken. Mogelijks interessanter is het feit dat de Performance-versie onderdelen van de V8 GT-versie naar de viercilinder brengt. Denk veerpootbrug, dikkere stabilisators, gegroeide voorremmen en kalibratie van stuur, rem en ESP.

Badgefestijn

Visueel kan je de Mustang 2.3 Ecoboost met Performance Package herkennen aan de specifieke 19-duims velgen, subtiele strepen over de motorkap, grijze spiegels en uiteraard de nodige badges rondom. Momenteel is niet duidelijk of dit High Performance Package beschikbaar zal worden voor de Europese versies van de Mustang.

ford mustang performance package 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws