Ford investeert fors in bedrijf achter elektrische pick-up

Ford Rivian

Twee keer raden welke plannen Ford op termijn heeft met Rivian, het Amerikaanse bedrijf achter elektrische pick-ups...

Ford geeft openlijk toe dat het volop bezig is met het zoeken van partners voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektrische auto's. Daarbij worden grote concurrenten niet geschuwd maar de eerste samenwerking is er eentje uit onverwachtse hoek. Ford investeert zo'n 450 miljoen euro in Amerikaanse startup Rivian. Die verwierf naam en faam door vorig jaar een elektrische pick-upconcept te tonen. En laat Ford nu net de marktleider zijn in pick-upland.

Lucratief skateboard

Ford lijkt vooral geïnteresseerd in Rivian's flexibel "skateboardplatform". Dat platform, met plaats voor accu's tot 180 kWh, kan onder zowat elke auto worden geschoven. Of anders gezegd; de samenwerking geeft Ford opties om op relatief korte tijd een grob elektrischea auto's uit te rollen. Zo staat er al een F-150 pick-up met stekker op de planning en een elektrische sportauto die naast de Mustang moet komen te staan.

Ford Rivian

Ford is trouwens niet het eerste bedrijf dat een mooie toekomst voor Rivian ziet. Zo investeerde eerder ook al Amazon maar liefst 630 miljoen euro in het bedrijf. Eerder dit jaar kwam daarnaast het nieuws naar boven dat GM interesse had om fors te investeren in Rivian maar die onderhandelingen lijken spaak gelopen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws