Porsche sluit Dieselgate-hoofdstuk af: 535 miljoen euro boete

porsche diesel boete

Porsche kan officieel een zwart hoofdstuk in haar geschiedenis afsluiten. Want een finale boete van de Duitse rechtbank brengt een einde aan Dieselgate bij Porsche. Die boete bedraagt trouwens maar liefst 535 miljoen euro.

De sjoemelsoftware die Volkswagen op grote schaal installeerde op haar dieselmodellen bracht niet enkel het eigen merk wat ten val, ook zusterbedrijven als Audi en Porsche werden zwaar op het matje geroepen. Zo gebruikte ook de Duitse sportwagenfabrikant Porsche de software in haar V6 dieselmotoren voor de Cayenne en co. Een zaak waar de Duitse strafrechtbank niet lichtjes over ging.

Die legde Porsche namelijk een finale boete op van 535 miljoen euro. Maar liefst 531 miljoen euro van die boete werd berekend als gevolg van economische voordelen die het bedrijf zo hebben gehaald door de software. Porsche AG laat in een officieel statement alvast weten dat het geen plannen heeft om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Het bedrijf zal de boete betalen om zo het Dieselgate-hoofstuk in haar geschiedenis te kunnen afsluiten.

Een hoofdstuk dat niet zonder gevolgen is trouwens, want Dieselgate heeft er voor gezorgd dat Porsche geen dieselmotoren meer aanbiedt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kim 12:58
afbeelding van Kim

Allemaal goed en wel, maar wat gebeurd er met dit fenomenaal bedrag?
gaan moeder natuur zeggen, zet maar op mijn rekening?!
of gaan alle Europese ministers nu een Porsche aankopen?

Jelledr 21:52
afbeelding van Jelledr

Goeie vraag, vraag het me ook af. Ach ze zullen het wel goed besteden want deze geweldige mensen hebben het beste met ons voor, toch.?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws