Tesla schrapt model waarvan je niet eens wist dat het bestond

tesla model 3 long range rwd

Een nieuwe week, een nieuwe line-up voor Tesla. Want de Amerikaanse autoproducent houdt er van om te morellen aan haar aanbod. Deze keer verdwijnt er een model dat eigenlijk nooit officieel beschikbaar was. De "geheime" Model 3 LR-RWD is niet meer.

Dat het kapoentjes zijn bij Tesla. Want de Model 3 (RIJTEST) met de langste range was niet de Model 3 die het afficheerde op haar website. De Long Range Dual Motor All-Wheel Drive had namelijk nog een geheim broertje dat de opgegeven WLTP-range liet stijgen van 560 km naar +600 km.

Off-Menu

Die onofficiële auto kon je enkel in een Tesla-store bestellen en verwijderde de elektromotor op de vooras van de Model 3 Long Range AWD. Daardoor minder pk's, achterwielaandrijving een wat gekrompen acceleratie maar wel een gegroeide range.

Meer nog, Tesla was zo sympathiek om ook de prijs te doen dalen richting zo'n 54.000 euro. Waardoor de Model 3 Long Range RWD eigenlijk zonder discussie de elektrische auto met de grootste range voor zijn prijs was.

Inderdaad, was. Want Tesla heeft van de één op de andere dag besloten om het model niet meer aan te bieden, zelfs niet meer stiekem. Waarom? Daar heeft enkel Elon Musk zijn gemoed een antwoord op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws