Britse politie kiest voor Skoda Kodiaq RS

skoda kodiaq rs uk police

Dat RS-derivaten van Skoda's populair zijn bij Europese politiekorpsen is een publiek geheim. Waardoor het maar een kwestie van tijd was voor de Kodiaq RS opgepikt zou worden. De Britse politie heeft nu gekozen om de 240 pk sterke diesel-RS in te gaan zetten als dienstwapen, naast anonieme Octavia's RS.

Hadden de Britten ooit nog Subaru's STI en Mitsu's Evo in hun politievloot, dan drijft het huidige auto-aanbod de korpsen naar andere alternatieven. Daarbij wordt vaak de weg gevonden naar Skoda, met dank aan de Octavia Combi RS. Laat Skoda nu toevallig een nieuwe RS in haar gamma hebben staan; een ruime SUV met dieselmotor en bakken koppel. Klinkt toch als ideaal politievervoer?

Wel, dat dachten ze bij de Britse politie ook, waardoor de Kodiaq RS wordt opgenomen in de vloot. Niet als undercover-wagens, wel als volbloed politiewagens met de gekende livrei en zwaailichten op het dak. Met een sprintcijfer naar de honderd van 7 seconden en een top van 219 km/u zal die heus vlot op locatie zijn. Opvallend is wel dat de politie akkoord gaat met de 20-duims velgen onder de Kodiaq RS. Niet meteen stoeprandvriendelijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws