Saleen trekt naar China, stelt nieuwe line-up voor in absurde show met Jason Statham

saleen show 2019

Het Amerikaanse Saleen heeft tijdens een bijna 1,5 uur durende show in het Olympisch Stadion van Peking haar plannen duidelijk gemaakt voor de Chinese markt. Met maar liefst 4 modellen in de line-up en Jason Statham op het podium. Wacht, zien we daar ook Top Gear USA-presentator Tanner Foust? Absurditeit heeft een nieuwe hoogte bereikt.

Het Amerikaanse Saleen dat bekendheid verwierf met het oppompen van Ford's Mustang en de S7 sportwagen heeft een samenwerking aangegaan met het Chinese JSAT. Een samenwerking met verre gevolgen voor Saleen. Want het Amerikaanse bedrijf wil het waar gaan maken in China. Dat werd duidelijk tijdens een bijna 1,5 uur durende show in het Olympisch Stadion van Peking met verschillende acts, vuurwerk en Jason Statham die ook even passeerde voor het publiek. Het moet zowat de meest bizarre autoshow zijn van het laatste decennium.

De auto's

Nu goed, met al die absurditeit zou je bijna vergeten dat Saleen ook daadwerkelijk auto's voor de Chinese markt had voor te stellen. Te beginnen met een compacte elektrische hatchback met een range van zo'n 300 km. Daarnaast plot Saleen een volwaardige SUV die uitpakt met een 400 pk (450 Nm) sterke benzinemotor.

saleen show 2019

Saleen zou echter Saleen niet zijn als het geen werk zou maken van sportwagens. De bijna 20 jaar oude S7 krijgt van het merk een revival met een 1.500 pk (1.800 Nm) sterke motor achterin. De hypercar zou de honderd moeten kunnen aantikken in 2,2 seconden en een top van 480 Km/u halen. Eerst zien, dan geloven natuurlijk.

saleen show 2019

Onder de S7 positioneert Saleen de S1, een sportwagen die het stiekem uit Duitsland ging halen. Chinese partner JSAT heeft namelijk de rechten van de Artega GT (RIJTEST overgekocht, waardoor Saleen daar dankbaar gebruik van kan maken. In Amerikaanse handen levert de Artega 457 pk en 577 Nm.

Terug naar de show

Vergeet echter de voorgestelde auto's. Het was de show die grote ogen trok. Met een ellenlange presentatie in het Olympisch stadion in Peking waar verschillende acts de revue passeerden. Van dansacts, balletscénes, het plots verschijnen van Jason Statham die duidelijk niet voor de auto's kwam maar voor zijn paycheck en een passage van Top Gear USA-presentator Tanner Foust. Kijk zeker zelf eens hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws