Nieuwe Renault ZOE duikt flink onder prijs van Opel Corsa-e en Peugeot e-208 (2019)

Renault Zoé prijzen België

… maar er zit een addertje onder het gras.

Met een prijskaartje van 24.400 euro geeft Renault zijn vernieuwde ZOE een competitieve prijs. De beginfactuur van de basisversie Life ligt immers flink onder die van nieuwe concurrenten als de Opel Corsa-e (29.195 euro) en Peugeot e-208 (29.991 euro). Maar... Renault past opnieuw zijn oude trucje toe: kies je voor de lage catalogusprijs, dan hang je vast aan een maandelijkse huurprijs voor de batterij.

Twee formules

Renault verhuurt je de batterij van je ZOE volgens twee formules. Z.E. Flex, met een beperking van 7.500 kilometer per jaar inclusief pechverhelping, kost je 74 euro per maand (888 euro per jaar). Wil je onbeperkt met je ZOE rijden, dan is er de formule Z.E. Relax. Die betaal je 99 euro per maand (1.188 euro per jaar). Wil je daar pechverhelping bij, dan betaal je in totaal 124 euro per maand (1.488 euro per jaar).

Renault ZOE prijzen België

Wil je af van die maandelijkse huurprijs, dan kun je ook nog steeds meteen de volle pot betalen voor de Renault ZOE. Maar dan gaat de prijs onder de streep met 8.200 euro de hoogte in, en doet de ZOE haasje-over met de Corsa-e en e-208. Je betaalt dan namelijk minstens 32.600 euro voor de Renault. Aan de klant dus om zijn gebruiksprofiel af te stemmen op het juiste aanbod.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
FLP 16:33
afbeelding van FLP

En zo voegt Renault nog een hele nieuwe dimensie toe aan "range anxiety".

Edison 20:03
afbeelding van Edison

Grote vraag hierbij is wanneer je recht hebt op een nieuwe batterij, wanneer je een huurt en door ouderdom de capaciteit afneemt.

Natacha Dries 09:42
afbeelding van Natacha Dries

Om dat ze brol verkopen dat daarom is dat. En dat ze klanten moeten hebben maar de helft is totaal niet te vrede ja daarom moeten ze onder doen. Maakt eerst u brol voor ze verkoopt
Renault

Nidas Leo 12:06
afbeelding van Nidas Leo

Zo slecht zoals uw kennis van de Nederlandse taal maakt Renault hun wagens beslist niet. ;-)

suskewiet 16:53
afbeelding van suskewiet

waarschijnlijk een veel te duur model gekocht voor uw budget en nu kwaad op renault omdat de onderhoudskosten hoger zijn dan voor een klein model ?

Luc D'haese 20:07
afbeelding van Luc D'haese

Hmm ben na veertig jaar best tevreden over al de renaults die ik had. De batterij huren is volgens mij een last die je kwijt bent... ken er velen bij oa bij Tesla die er problemen mee hadden, dus huren is een welgekomen mogelijkheid, geen verplichting. Zelf heb ik nu een Clio E tech in bestelling.

andre123 09:47
afbeelding van andre123

wat voor truukje past men toe?
de klant kiest zelf waar hij voor gaat..
batterij kopen of huren of zoals bij velen lening betalen aan de bank,of maandelijks aan batterijhuur inclusief de extra zekerheid..........
ik zie echt het probleem niet en geef een voorkeur aan 'de klant kiest'
hier wordt tenminste niets opgedrongen zoals met vele zaken die je erbij MOET nemen ook al heb je er geen behoefte aan.
in het contract met renault staat dat je recht hebt op batterijvervanging vanaf 75%

André Mentens 11:17
afbeelding van André Mentens

Waarom brol ik rijdt al jaren met Renault en ben zeer tevreden

KARL SCHUYBROEK 17:25
afbeelding van KARL SCHUYBROEK

Dank voor jullie reacties. De klant kan inderdaad kiezen, waarbij ik alleen nog even wil meegeven dat hij in de huurformule over een levenslange garantie van de batterij beschikt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws