Officieel: cabriolet voor de Chevrolet Corvette Stingray (2019)

Chevrolet Corvette Stingray Convertible 2019

Chevrolet haalt het dak van zijn Corvette Stingray. Nadat de gesloten versie de primeur van de middenmotor kreeg, gaat deze cabriolet aan de haal met een andere ‘eerste keer’ voor de Corvette: een hardtop.

Daarmee keert Chevrolet naar eigen zeggen terug naar zijn roots: de allereerste Corvette uit 1953 was immers een cabriolet. Ook deze Stingray was van meet af aan ontworpen om als cabriolet te dienen. Daarom wijzigt er amper wat aan de bagageruimte, aldus Chevrolet. Lees: nog steeds plaats voor twee golftassen achteraan en een reistrolley vooraan.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible 2019

Dakchoreografie

De hardtop bestaat uit twee delen, en kan al rijdend worden geopend tot een snelheid van 48 km/u. Die choreografie neemt 16 seconden in beslag. Het openen gebeurt trouwens niet hydraulisch, maar met de hulp van maar liefst zes elektromotoren.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible 2019

Chassisaanpassingen, onder meer aan dempers en veren, moeten ervoor zorgen dat de open versie van de Chevrolet Corvette Stingray zowat dezelfde prestaties neerzet als de gesloten versie. Centraal achterin zit alleszins nog steeds een 6,2 liter grote atmosferische V8, goed voor 495 pk en 637 Nm, gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling en acht verzetten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws