Ford punt Galaxy en S-Max - nogmaals - bij (2019)

Ford Galaxy S-Max facelift 2019

De komende jaren wil Ford haar Europese verkoop een boost geven met een rits nieuwe SUV's en crossovers, het vergeet echter haar ooit succesvolle modellen Galaxy en S-Max niet. Die monovolumes kregen vorig jaar al een technische bijpuntsessie. Nu worden ze ook visueel in lijn gebracht met het frisse gamma van Ford.

Met Fiesta, Focus, Puma en Kuga heeft Ford sinds de lancering van de huidige generatie S-Max en Galaxy in 2015 niet stil gezeten. Het eerder opgesomde viertal pakt uit met de meest frisse iteratie van Fords huisstijl. Dringend tijd dat ook S-Max en Galaxy dat smoelwerk aangemeten krijgen. Jawel, de faceliftversie van beide rakkers die vorig jaar nog het levenslicht zag wordt nogmaals bijgepunt.

Familiegezicht

Meteen springt daarbij de nieuwe grille in het oog die recht van een Focus of Kuga lijkt te komen. Moderner bumperwerk daaronder (maar ook achteraan) maakt dat plaatje af. Desgewenst klassevol via de Vignale-uitvoering of sportief in ST-Line opsmuk. Nieuwe velgen? Uiteraard! Het gaat hier tenslotte over een facelift. Ford voorziet dan ook - afhankelijk van de uitvoering - nieuwe 17- en 20-duims velgen.

Ford Galaxy S-Max facelift 2019

Binnenin geniet de opgefriste Galaxy en S-Max van een WiFi hotspot, verwarmd stuurwiel, verwarmde en gekoelde zetels en aluminium pedalen. Wederom; afhankelijk van de uitvoering. Motorisch voorziet Ford een 2-liter diesel met 150 pk, 190 pk of 240 pk. Standaard hangt die motor vast aan een manuele zesbak, in hogere uitvoeringen tekent er ook een herwerkte 8-traps automaat present.

Ford Galaxy S-Max facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws