Lamborghini is officieel geen sportwagenfabrikant meer!

Lamborghini Urus sale 2019

Lamborghini is officieel geen sportwagenfabrikant meer! Hoezo? Het Italiaanse merk verkocht in de eerste helft van dit jaar meer SUV's dan sportwagens. Want jawel, de Urus vliegt meer over de toonbank dan alle sportwagens van het merk samen. Laat dat maar even bezinken.

Vorig jaar gebaarde Lamborghini nog van krommenaas. Want het merk had naar eigen zeggen het succes van de Urus onderschat. Al stond het in de sterren geschreven dat een SUV van Lamborghini als een malle zou verkopen. Nu weten we hoe "mal" die verkoop is. Want Lamborghini wist in het eerste deel van haar verkoop bijna te verdubbelen tegenover het eerste deel van vorig jaar. En daar zit Urus serieus voor iets tussen.

Iedereen aan de Urus

Om je een idee te geven, Lamborghini verkocht in de eerste helft van 2019 van haar Avantador 649 exemplaren en van de Huracan 1.211 stuks. Totaal? 1.860 auto's. Insert de Urus, Lambo's SUV. Die vloog in de eerst helft van 2019 maar liefst 2.693 keer over de toonbank. Alsjeblieft. Het uitbrengen van een SUV is dus een lucratieve zet gebleken van Lamborghini. Te meer omdat 'ie onderhuids zijn genen deelt met de Porsche Cayenne en Audi Q7. Daardoor konden de ontwikkelingskosten relatief laag worden gehouden.

Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat Lamborghini 2019 af zal sluiten als een absoluut topjaar. Zo werd de Huracan met meer dan 14.022 stuks dit jaar ook al de meest populaire auto die het merk ooit produceerde (in aantal). Misschien is Lamborghini daardoor dan toch nog eerder een sportwagenmerk dan SUV producent.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Marlien Wilgenhof 11:38
afbeelding van Marlien Wilgenhof

Wat een nieuws, Lamborghini verkocht meer SUV's dan sportwagens is verbazingwekkend omdat ze populair zijn voor hun sportvoertuigen. Ben benieuwd wat het komend jaar wordt.
<a href="https://justlease.nl/">Marlien Wilgenhof</a>

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws