Porsche 911 gaat aan de handbak!

Porsche 911 handbak

Eigenaardig zicht bij de lancering van de 8ste generatie 911. Want elk model tot nu toe is exclusief uitgerust met een PDK-automaat. De Belgische invoerder weet echter te confirmeren dat de handbak op komst is. Om zelf pootje te roeren in je sportieve coupé of cabrio.

De huidige generatie 911 is dan nog maar een jaartje oud, hij bestaat al wel in 8 versies. Van Carrera tot Carrera 4S Cabriolet, met of zonder dak. Ongeacht de uitvoering, één ding heeft elke nieuwe 911 gemeen: de automaat.

2020

Inderdaad, de huidige 911 kan je enkel en alleen krijgen met een 8-traps PDK-automaat. Niet onlogisch, gezien het merendeel van de klanten de luxe van die automaat wil in haar sportieve coupé of cabrio. Toch zijn er nog chauffeurs die zelf aan het roeren willen. Daar is Porsche zich ter degen van bewust.

Het antwoord? Een manuele versnellingsbak natuurlijk! Die moet er komen, al zal dat wel pas in de zomer van 2020 zijn. Dat wist de Belgische importeur te confirmeren. Volgens Amerikaanse info zullen 911's met handbak zo'n 38 kilogram minder wegen en standaard uitgerust worden met het Sport Chrono-pakket. Waardoor de handbak dus niet meer voor de armoezaaiers is... maar voor de klanten op zoek naar de meest sportieve ervaring.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws