Deze Skoda Kamiq GT zal je nooit tegenkomen (2019)

Skoda Kamiq GT

Of je moest geregeld in China vertoeven, anders zal je deze Kamiq GT nooit tegen het lijf lopen. De Tsjechen creëerden namelijk een Kamiq "coupé" specifiek voor de Chinese markt. Of we 'm zullen missen in België?

Een kleine les in Tsjechische chaos: Skoda heeft een Kamiq en een Kamiq. Die éne Kamiq is het exemplaar dat we in Europa kennen, die andere Kamiq werd specifiek voor China ontwikkeld. Met andere dimensies, een ander (ouder) onderstel en andere looks. Toch kregen beide crossovers de term Kamiq opgeplakt. En de Kamiq voor China is er nu ook als Kamiq GT, een Kamiq coupé. Volg je nog?

Subtiele knik

Al is de term coupé ook wat bij de haren getrokken. Want tonen rakker zoals een BMW X4 of Mercedes GLC Coupé nog duidelijk een sterk aflopende daklijn, dan gaat het hier hoogstens over een subtiele knik. Een knik die de Kamiq een stukje sportiever moet maken. Vandaar dan ook de GT-benaming. Een trucje dat Skoda trouwens ook toepast op haar Chinese Kodiaq in GT-vorm, een model dat dan weer wel gebaseerd is op de Europese Kodiaq. Volg je nog?

Skoda Kamiq GT

Waar die GT verder voor staat? Wat uiterlijke opsmuk. Stoerdere velgen, een dak in accentkleur en een GT-badge op het dashboard. Een unieke sportieve motor? Yeah right. Deze Kamiq teert op een 1.5-liter benzine met 110 pk en 150 Nm koppel. Genoeg voor de compacte Kamiq natuurlijk. Maar genoeg om de GT-badge waardig te zijn? Hieronder alvast het verschil tussen de reguliere Chinese Kamiq en deze Kamiq GT. Volg je nog?

Skoda Kamiq GT

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws