Opel Vivaro-e: voor de stroomleverancier (2019)

Opel Vivaro-e info

De elektrische Corsa staat nog niet bij de dealer of Opel maakt al haar tweede EV voor Europa bekend. Na de Corsa-e is er nu ook de... Vivaro-e. Elektrische busje in aantocht!

Probleempje voor constructeurs die gretig busjes bouwen; de CO2-uitstoot van die dingen is niet zo handig voor de strengere normen die vanaf 2020 zullen gelden in Europa. Waardoor verschillende constructeurs naar buiten komen met elektrische bestelwagens. Denk maar aan de e-Crafter van Volkswagen en de EQV van Mercedes. Ook Opel volgt nu, met dank aan de PSA-groep.

Opel Expert-e

Want sinds Opel deel uit maakt van de Franse PSA-groep met onder andere Peugeot en Citroën in handen, heeft het Duitse merk te toeging tot frisse technologieën. Zo werd de Vivaro eerder al een omgebouwde Peugeot Expert (in plaats van een Renault Traffic), nu krijgt hij net zoals die Peugeot een stekker aangemeten.

Opel Vivaro-e info

Het resultaat is deze Vivaro-e, een bestelbusje met een accu van 50 kWh dan wel 75 kWh. WLTP-test doen uitschijnen dat je daarmee respectievelijk 200 dan wel 300 kilometer ver moet geraken. Ideaal voor het pakketjesbezorgingsbedrijf dat moet opboksen tegen de regelgeving van de lage emissiezones.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws