Lexus LC 500 Cabrio gooit het dak eraf (2019)

lexus-lc-500-cabrio-official

Misschien wat gek met deze koude temperaturen, maar Lexus gooit vandaag het dak van de dikke LC coupé. Luxe met de wind in de haren.

Geen nood, de Lexus LC 500 wordt pas in de zomer van volgend jaar bij de dealers verwacht. Tot dan kan je je verlekkeren aan de plaatjes die Lexus de wereld instuurt.

always open

De tijd die het openen van het dak inneemt zal zowat de belangrijkste specificatie zijn die deze Lexus vergezelt. Wel, in 16 seconden open je het dak, tot een snelheid van 50 km/u. Dat duurt iets langer dan bij concurrent Mercedes S Cabrio maar of je daar nu van wakker moet liggen...

lexus-lc-500-cabrio-official

nieuwe poep

Het cabriodak heeft wat gevolgen voor het design van de auto. De aangepaste achterkant heeft een nieuwe plaats voor het derde remlicht, een speciale afdekking van het cabriodak en bijgevolg ook een hertekende kofferklep. Binnenin vind je een uitrusting met leder en Alcantara, aluminium pedalen, sfeerverlichting en een 10,3 inch groot scherm waarmee je toegang krijgt tot de infotainment.

lexus-lc-500-cabrio-official

Standaard worden Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Lane Departure Alert en Lane Keep Assist aangeboden. Ook grootlichtassistent en dodehoekverklikker met Rear Cross Traffic-alert zijn aanwezig op deze LC Cabrio.

Lexus kiest voor het beste van het beste in deze Cabrio. Zo krijgt hij de 478 pk en 539 Nm sterke 5.0 V8 ingeplant, gekoppeld aan een 10-traps automaat. Alle vermogen wordt naar de achteras gestuurd, net als bij de coupé. Chassis en ophanging werden scherper afgesteld om om te kunnen met het meergewicht van de cabrio-constructie en zo toch een dynamische rijervaring aan te bieden.

lexus-lc-500-cabrio-official

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws