Volvo maakt prijzen XC40 P8 Recharge bekend

volvo xc40 recharge p8 awd

Volvo heeft de verkoop van de XC40 P8 Recharge officieel op gang gebracht door de prijzen van de nieuwe elektrorakker bekend te maken.

De Volvo XC40 P8 Recharge is de elektrische versie van de XC40 crossover die in Gent gebouwd wordt. Het is tegelijk het startschot van de elektrische Volvo-reeks, de C30 Electric van een paar jaar geleden buiten beschouwing gelaten. Bedoeling is dat Volvo in de komende vijf jaar elk jaar een nieuwe elektrische auto zal lanceren om zo tegen 2025 de helft van de wereldwijde verkoop elektrisch te verwezenlijken.

dure broer

Volvo legt de prijs van een XC40 P8 Recharge op 62.900 euro. Dat is een hele smak geld, al krijg je er een pak auto voor terug, als je weet dat het in feite een Polestar 2 is met Volvo-logo op de neus. In tegenstelling tot wat we eerder schreven zal de XC40 P8 Recharge dus een stukje meer kosten dan die Polestar 2. Met die prijzen kom je al aardig in de buurt van elektrische wagens als de Audi E-Tron (70.950 euro), terwijl je misschien wel nog net een potentiële koper van de Tesla Model 3 Performance (63.900 euro) over de streep trekt. Kleine stadswagens als de Hyundai Kona EV (37.999 euro) zitten een klasse lager qua prijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws