ABT biedt elektrische Volkswagen e-Caddy aan

-

Bij Volkswagen kwamen ze niet veel verder dan een prototype van de elektrische Caddy maar huistuner ABT weet wel raad met de bakkerswagen. Ze maakten er zopas een elektrische versie van.

ABT is niet alleen huistuner bij Volkswagen. Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat zij de ontwikkelingstuin zijn voor elektrische producten. Het is een officiële partner van Volkswagens voertuigen voor professionelen en dus is de link met de Caddy duidelijk.

De Duitsers ontwikkelden een elektromotor met een vermogen van 83 kW, gekoppeld aan een accu van 37,3 kWh. ABT beweert dat de WLTP-cyclus op zowat 159 km uitkomt. Genoeg voor je dagelijkse rondje brieven bestellen dus. Rij je niet snel, dan kom je nog een kilometer of zeven verder. Laden doe je zo'n e-Caddy in 50 minuten tot 80 procent, de overige procentjes gaan wat trager. Heb je meer tijd, dan kan je hem in 5 uur weer opladen aan een gewone laadbox.

VW e-Caddy ABT (2019)

In Duitsland kost de e-Caddy minimaal 29.900 euro. Dat is een beetje meer dan de Kangoo Z.E., die 27.164 euro kost op voorwaarde dat je de batterij huurt. De Duitsers beginnen met leveren in het begin van 2020. Op dit moment hebben we nog geen zicht op de situatie in België.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws