Volkswagen levert 100.000 e-Golf af

volkswagen e-golf 100000

Niet alleen bij Renault vieren ze feest, ook bij Volkswagen gaan ze aan het feesten. Elektrische voertuigen doen het goed, als we de merken zelf mogen geloven.

"Als de Fransen met cijfers gooien, dan wij ook!" moeten ze bij Volkswagen gedacht hebben. En daarom gooien de Duitsers een rond getal over de e-Golf de wereld in. 100.000 hebben ze er gebouwd sinds de lancering in 2014, en dat getal wordt net gehaald voor de modelwissel naar de Golf VIII.

opvolger verwacht

Net op tijd dus, want vanaf volgend jaar neemt de ID.3 de fakkel van de e-Golf over. De Golf zal vanaf dan niet meer als volledig elektrisch aangedreven voertuig worden verkocht, aangezien die eer is weggelegd voor de ID-familie. Het 100.000e exemplaar is een 'Pure White' e-Golf en de gelukkige eigenaar is een Duitser uit Landolfshausen, ongeveer het middelste midden van het land. De man werd door Volkswagen naar de fabriek in Dresden gehaald voor een foto en wat handengeschud. Behalve op de Duitse markt doet de e-Golf het goed in elektro-land Noorwegen maar ook in de USA, Groot-Brittanië en Nederland. Dit jaar werden over alle landen samen al 27.900 stuks verkocht.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws