Officieel: facelift voor Audi RS 5 Coupé en Sportback (2019)

Audi RS 5 facelift 2019

Audi geeft zijn RS 5 een facelift. Daarmee sluiten de Coupé en Sportback aan bij de update die eerder al de gewone A4- en A5-modellen te beurt viel.

Dat betekent dus dat er in het interieur plaats werd gemaakt voor het grotere touchscreen van 10,1 duim, dat de bediening met draaiknop vervangt. Optioneel kan het instrumentenpaneel worden voorzien van een digitaal scherm van 12,3 duim.

Audi RS 5 facelift 2019

Aan de buitenkant herken je de gefacelifte RS 5 vooral aan de gewijzigde voorkant. Daar doen de sleuven onder de motorkap hun intrede, die Audi tegenwoordig toepast op al zijn sportieve modellen. Het Singleframe-radiatorrooster werd breder en platter, zodat het meer aansluit bij dat van de RS 6 en RS 7. De luchtinlaten kregen een ander ontwerp. Ook de zijschorten en de achterkant belandden opnieuw op de tekentafel. Turboblauw en Tangorood zijn de twee nieuwe koetswerkkleuren.

Audi RS 5 facelift 2019

Onder de motorkap bleef alles bij het oude. Dat betekent dus dat de Audi RS 5 Coupé en Sportback nog steeds gebruik maken van de 2.9 V6 biturbo van 450 pk en 600 Nm. Prijzen voor België zijn er nog niet; in Duitsland kosten zowel Coupé als Sportback 83.500 euro.

Audi RS 5 facelift 2019
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws