Wisselen: Chevrolet Niva wordt weer Lada Niva

-

Zopas heeft AvtoVAZ ervoor gezorgd dat de joint venture met GM werd ontbonden. Niet zomaar, AvtoVAZ kocht General Motors uit, zodat het straks eigenaar is van het bedrijf. Een joint venture met maar één deelnemer, hoe heet dat?

Sinds 2001 hadden AvtoVAZ en General Motors een joint venture voor de productie van de Chevrolet Niva. Geen Lada Niva, wel een bijgewerkte versie die zijn voorvader niet overtrof. Dat de Lada Niva wordt dan ook nog altijd geproduceerd. De Chevrolet Niva blijft echter wil in productie onder Chevrolet-badge, al zal binnenkort wel een nieuw Lada-logo op de neus voorzien worden.

opvolger

Hoe de Chevrolet Niva blijft verderbestaan, is nog niet geweten. Een vijftal jaar geleden stelde General Motors een concept car voor die de tweede generatie verpersoonlijkte, maar sindsdien is het stil rond de oer-4x4. Dat het ontwerp mee in de uitkoopovereenkomst zit is goed mogelijk, zodat we binnenkort misschien een écht nieuwe Lada Niva te zien krijgen. Dat mag stilaan ook wel, na intussen al 42 jaar.

Over exacte bedragen rond de uitkoop van GM door AvtoVAZ wordt in alle talen gezwegen, net als de eigenlijke plannen van AvtoVAZ met de resten van de overeenkomst.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws