Officieel: Nieuwe Skoda Rapid is niet voor ons (2019)

Skoda Rapid 2020

Skoda heeft het doek getrokken van haar tweede generatie Rapid. Die sedan zal echter niet meer naar West-Europa komen. Want wij krijgen tegenwoordig de Scala voorgeschoteld als alternatief. De Russen, die mogen nog altijd aan de Rapid.

Zonder twijfel zit er boekhoudkundige logica achter de keuze om de nieuwe generatie Rapid bij ons te vervangen door de Scala. Want zo'n Rapid op een oude basis is natuurlijk een stuk goedkoper te produceren... maar zal het de komende jaren moeilijk krijgen met de veiligheidsnufjes die Europa eist. De Scala rolt dus op nieuwe MQB-fundamenten, terwijl we aannemen dat de Rapid op de oude PQ25-structuur verder bolt.

Warm stuurtje

Aannemen, in die zin dat Skoda karig is qua informatie over de nieuwe generatie Rapid. Zo krijgen we enkele plaatjes te zien waarop we merken dat de Rapid grondig werd hertekend. Daarnaast pronkt Skoda met het feit dat de nieuwe Rapid de eerste Skoda is die je optioneel uit kan rusten met een verwarmd stuurwiel. Best handig, in het koude Rusland.

Skoda Rapid 2020

Motorisch zal deze Rapid uitpakken met een atmosferische 1.6 benzine met 90 of 110 pk en een 1.4 turbobenzine met 125 pk. Het interieur van de Scala wordt op enkele besparingshoekjes na overgenomen.

Skoda Rapid 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws