EuroNCAP crasht laatste 10 auto's in 2019

euroncap crashtest 2019 volkswagen up

Zoals beloofd gooide EuroNCAP nog wat wagens stuk tegen de muur, om te kijken hoeveel sterren eruit komen. De resultaten varieren, want bij verschillende wagens zijn er wat sterren gaan vliegen. Spoiler alert: het is niet bij de MG.

De laatste tien wagens, dat zijn er eigenlijk 8, want de drieling Seat Mii/ Skoda Citigo/ Volkswagen Up! werd apart getest maar kreeg wel hetzelfde resultaat opgekleefd. Drie sterren voor alledrie, op restaurant is dat de top, in de autocrashwereld is dat gemiddeld. Het trio scoort vooral slecht op voetgangersveiligheid, waarbij een score van 46 procent gehaald werd. Op vlak van veiligheidsassistenten halen de kleine wagentjes 55 procent. Op de andere twee criteria halen de drie wel een uitslag boven de 80 procent.

euroncap crashtest december 2019

Anders is het voor de Aiways U5, de Chinese auto die ook naar Europa wordt gebracht. Die krijgt ook 3 sterren met dezelfde scores op voetgangersveiligheid en veiligheidssystemen, maar verdient minder op veiligheid voor inzittenden.

Die andere Chinees - of Brit - doet het dan weer wel goed. De MG HS en MG ZS EV werden beiden tegen de muur gegooid en beloond met vijf sterren. Enkel de voetgangerveiligheid scoort minder dan de andere wagens die getest werden en vijf sterren opgeprikt kregen.

Die andere wagens dat waren de Audi Q8, de Ford Puma, de Nissan Juke en de Volkswagen Golf. Zij waren ook allemaal goed voor 5 sterren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws