Volkswagen zal 34 nieuwe auto's lanceren in 2020

Volkswagen nieuwe modellen 2020

De Europese automobielsector staat volgend jaar voor een gigantische uitdaging, met dank aan de strenge Europese uitstootnormen die vanaf 2020 van kracht gaan. Stilstaan is echter achteruitgaan. En Volkswagen... lanceert volgend jaar maar liefst 34 nieuwe modellen. Jawel.

34 nieuwe VW's in 2020... een getal dat je best met een klein korreltje zout neemt, want variaties op bestaande modellen tellen waarschijnlijk ook mee. Neem nu de Golf, die er binnenkort komt als stationwagen maar ook als GTI, GTI Clubsport, GTD en R. Op zich al goed voor bijna een flinke hoop van die nieuwe modellen.

Stekker-rush

Daarnaast wordt aangenomen dat Volkswagen - net zoals andere automerken - volgend jaar serieus de stekker er in steekt. Waardoor verschillende modellen uitgerust zullen worden met een plug-inaandrijving. Al mag je ook volledig elektrische modellen niet vergeten. Met de ID.3 (als Golf-alternatief) voorop en de ID.4 in zijn kielzog.

Volkswagen nieuwe modellen 2020

Volkswagen laat alvast weten tot 2024 19 miljard euro te zullen investeren in nieuwe technologieën. Daarvan zal maar liefst 11 miljard naar de ontwikkeling van en strategie achter elektrische auto's gaan.

2030

Tegen 2030 droomt Volkswagen alvast van 75 elektrische modellen en 60 hybrides in haar line-up. Meer nog, tegen 2029 wil het 26 miljoen EV's verkocht hebben. Als je weet dat Tesla de voorbije 6 jaar in totaal nog geen miljoen auto's verkocht, dan begrijp je hoe menens het is voor Volkswagen.

Volgens Volkswagen legt het op dit moment de fundamenten voor een compleet nieuw tijdperk in de autosector. Een tijdperk waar elk automerk zich zal moeten herbronnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws