Officieel: Subaru Levorg STi Sport doet dromen van weleer (2020)

Subaru Levorg STi 2020

In Japan heeft Subaru het doek gehaald van de Levorg STi Sport. Een historische benaming in combinatie met een break: dat doet watertanden bij de Japanners. Maar Subaru houdt voorlopig nog de lippen op elkaar.

Want wie Subaru en STi zegt, denkt natuurlijk meteen aan de legendarische Impreza WRX. Maar die Impreza is nu een relatief anonieme vijfdeurs, terwijl de rol van de break bij Subaru al enkele jaren wordt ingevuld door de Levorg. Diens nieuwe generatie krijgt in Japan nu een sportieve bodykit met splitter, diffusor en STi-opschriften. De ruiten van het prototype zijn volledig verduisterd, want Subaru wil blijkbaar nog niet veel kwijt over het interieur.

Subaru Levorg STi 2020

Wat de Japanners wel al willen zeggen, is dat deze Levorg STi elektronisch gestuurde dempers krijgt, een primeur voor het merk. Een andere primeur is het “Drive Mode Select”, dat de parameters van motor, stuur, ophanging en vierwielaandrijving in enkele rijmodi onderbrengt.

Motorkapmysterie

Onder de motorkap huist een mysterie. We zien de luchthapper terugkeren die bij ons bij de meest recente facelift verdween, wat er wellicht op wijst dat Subaru terug naar de turbo is gegaan. Of dat een evolutie van de 2.0 turbo uit de vorige Levorg STi is, of van de nieuwe 1.8 turbo, willen de Japanners evenmin kwijt.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws