Toyota gaat succes Yaris boosten met crossover-derivaat

Toyota Yaris Crossover Teaser 2020

Het segment van de compacte crossover is immens populair. Denk maar aan de Renault Captur, Peugeot 2008 en 63 andere voorbeelden. Toyota springt nu ook op de kar door dit jaar nog een crossoverbroertje voor de Yaris op de markt te brengen. Een kind op de rand van geboorte... maar nog wel zonder naam.

Het was vandaag een belangrijke dag voor de Europese afdeling van Toyota, want Europa mocht uitpakken met een hoop nieuws dat ons continent aangaat. Denk maar aan de Supra met viercilinder, de RAV4 als plug-inhybride en... een compleet nieuwe crossover.

Yaris XL

Van die nieuwe crossover kregen we echter niet meer info dan een plaagplaatje. Al laat Toyota bijkomstig weten dat deze compacte crossover het onderstel en de techniek van de nieuwe generatie Yaris zal gebruiken. Waardoor je deze naamloze crossover kan zien als een Japanse rivaal voor pakweg de Nissan Juke, Renault Captur en Peugeot 2008.

Inderdaad, naamloos. Want hoewel de productie dit jaar nog van start moet gaan heeft Toyota nog geen naam. Of houdt het die geheim? Dat kan ook natuurlijk. Hoogstwaarschijnlijk vieren we tijdens het autosalon van Genève in maart de geboorte van deze nieuwe knaap. Hopelijk tegen dan met naam...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws