Autonome Cruise Origin eindelijk klaar

-

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar de Cruise Origin ziet eindelijk het daglicht. General Motors en Cruise Automation werkten samen voor deze auto, die autonoom rijden als verkoopsargument meekrijgt.

In 2013 al werkte Cruise aan autonome technologie, in 2016 werd het bedrijf overgenomen door General Motors, waarna ze samen verder onderzoek deden naar autonoom rijden. Zo kwam er een zelfrijdende experimentele Chevrolet Bolt en is er nu de Origin, die je een mooi beeld laat zien van de zelfrijdende auto in de nabije toekomst.

tegenover elkaar

Als je zou zeggen dat het een bushokje op wielen is geworden, je zou niet helemaal ongelijk krijgen. De wagen heeft geen stuurwiel, geen pedalen en ook een gewoonlijk dashboard heeft plaats geruimd. De zetels worden tegenover elkaar opgesteld, zodat je face-to-face een babbeltje kan doen in plaats van in de achteruitkijkspiegel te moeten praten.

Volgens Cruise kan de Origin 1,6 miljoen kilometer bollen alvorens hij het einde van zijn levensduur bereikt heeft. Zoveel als een Scania vrachtwagen dus. De wagen maakt gebruik van een nieuw ontwikkeld platform van General Motors, al zijn verdere specificaties nog niet bekend gemaakt.

Het is nog koffiedik kijken over wanneer de Cruise Origin precies op de markt verschijnt, maar volgens Cruise zou je hem tegen dan eenvoudig kunnen bestellen via een app op je smartphone.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vish 18:37
afbeelding van Vish

Kijk. Dit wil ik nu. De dochter die 's avonds ergens naartoe gevoerd moet? Pak het auto-busje maar! Daarna 's nachts ergens opgehaald worden na één of ander feestje? Hop, auto-busje erop af! Dat is me veel geld waard. Laat maar komen, ergens tegen 2028

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws