F1-miljardair Lawrence Stroll koopt zich in bij Aston Martin

Lawrence Stroll Aston Martin F1

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Aston Martin heeft eindelijk zijn broodnodige geldschieter beet. F1-miljardair Lawrence Stroll, vader van F1-piloot Lance Stroll en eigenaar van het Racing Point F1-team, koopt zich voor 16,7 procent in bij het Britse merk.

De Canadees Stroll had zijn oog al een tijdje laten vallen op de Britse sportwagenconstructeur. Aston Martin is dringend op zoek naar nieuwe inkomsten na een zwaar tegenvallend 2019. De Britten verwachten veel van hun eerste SUV, de DBX, maar hebben daar meer financiële marge voor nodig.

Die komt dus van Stroll, die met enkele zakenpartners voor 182 miljoen pond een minderheidsaandeel van 16,7 procent koopt. Later hoopt Aston Martin nog eens 318 miljoen pond op te halen bij zijn aandeelhouders, onder wie Stroll, via een claimemissie. De Canadese zakenman koopt zich meteen ook in bij de raad van bestuur.

Eerder was ook de Chinese gigant Geely geïnteresseerd in Aston Martin. De eigenaar van Volvo en Lotus en aandeelhouder van Daimler trok zich uiteindelijk terug, waardoor de weg vrij was voor Stroll. De eigenaar van het Racing Point F1-team zal zijn Formule 1-team vanaf 2021 trouwens omdopen in het Aston Martin F1-team.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws