UAZ Bukhanka Trophy en Expedition brengen SUV’s aan het huilen

UAZ Bukhanka Trophy Expedition 2020 België

Moderne SUV’s en crossovers zien eruit alsof ze elke hindernis aankunnen, in de praktijk blijven ze meestal veilig binnen de platgereden paden. Daar lachen ze in Rusland eens goed mee, want daar hebben ze sinds 1965 de UAZ 452. Die krijgt nu een speciale reeks, die ook bij ons verkrijgbaar is.

De UAZ, gebouwd door de Ulyanovsky Avtomobilny Zavod, wordt sinds 1965 zowat onafgebroken gebouwd. Doorheen de jaren kreeg de 452 natuurlijk de nodige updates om road legal te blijven, en nu krijgt hij zowaar enkele speciale reeksen die er best stoer uitzien. Zeg nu zelf: een trans-Siberische tocht in deze UAZ 452 of in een Suzuki Jimny? Sorry, Suzuki, we zien je graag, maar de Bukhanka lijkt ons toch iets beter gewapend voor het Siberische avontuur.

UAZ Bukhanka Trophy Expedition 2020 België

De wat? De Bukhanka, de bijnaam voor deze 452. Letterlijk betekent het “broodje”, want daar zou de vorm van deze UAZ iets van weghebben. Bij ons heet hij eigenlijk UAZ Commercial, en is hij via een kleine importeur in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Ook als lichte vracht natuurlijk.

UAZ Bukhanka Trophy Expedition 2020 België

De Bukhanka krijgt er nu twee speciale edities bij: de Trophy en Expedition. De eerste doet het met een sperdifferentieel op de achteras – offroaden is voor UAZ kinderspel, of wat dacht je? - een dakdrager met ladder, zwarte velgen met BF Goodrich-terreinrubber, afwasbare zetels enzovoort. De tweede krijgt een flashy kleur, verstevigde bumpers met sleepkabel, hetzelfde sperdifferentieel en dakrek, enzovoort.

UAZ Bukhanka Trophy Expedition 2020 België

Alle Bukhankas krijgen een 2.7-viercilinder van 112 pk en 198 Nm voorin die Euro 6-proof is, goed voor een topsnelheid van 130 km/u. Het verbruik ligt op 12 l/100 km, de CO2-uitstoot op 285 g/km. De UAZ Trophy kost je zo’n 19.000 euro exclusief btw, de Expedition zo’n 24.000 euro exclusief btw.

UAZ Bukhanka Trophy Expedition 2020 België
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

UAZ

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hendrik 20:54
afbeelding van Hendrik

Simpel & subliem.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws