Mercedes-AMG onthult AMG GLA 45 4Matic (2020)

-

Mercedes haspelt in sneltempo de verschillende sportieve versies van haar compacte gamma af. Vandaag is de AMG 45 4Matic aan de beurt.

Als je een hele reeks modellen hebt in het compacte segment, dan horen daar natuurlijk ook een hele hoop potente versies bij. Want waarom zou de eigenaar van een CLA een AMG-versie mogen bezitten en die van de A-Klasse niet? Daarom lanceert Mercedes-AMG nu de GLA 45 4Matic, de straffere broer van de eerder getoonde Mercedes-AMG GLA 35.

Mercedes-AMG GLA 45 (2020)

De tweeliter turbo in de GLA 45 4Matic is een stuk krachtiger dan de 35-versie, met 387 pk tegenover 306 stuks. Die laatste waren ook al ruim de moeite, al bleek Mercedes-AMG daarbij vooral voor comfort te kiezen. De Mercedes-AMG GLA 45 kiest voor het brutere werk. Een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u mag dan wel jouw deel zijn, je bereikt de 100 km/u vanuit stilstand al in 4,4 seconden.

viercilinder powerdome

Is dat niet genoeg? Dan heb je zoals bij elke andere 45'er nog een S-versie. Ook hier geeft die 421 pk en 500 Nm vrij en gebruikt hij daarvoor dezelfde 2.0 viercilinder. 0-100 gaat in 4,3 seconden, de topsnelheid wordt bijgesteld tot 270 km/u, een top die mits aankoop van het AMG Driver's Package ook op de gewone AMG 45 wordt aangeboden.

Mercedes-AMG GLA 45 (2020)

De Mercedes-AMG 45 is te herkennen aan de verticale lamellen in het radiatorrooster en de powerdomes op de motorkap, als je hem nog niet hoorde aankomen natuurlijk. Je kan het uitlaatgeluid namelijk zelf instellen door de kleppen in het uitlaatsysteem. Langs achter krijgt hij een dikke dakspoiler, de wielkassen werden uitgeklopt.

Mercedes-AMG GLA 45 (2020)

Mercedes-AMG verstevigde de GLA ook door een aluminium plaat onder de motor te bevestigen. Diagonaal geplaatste stangen aan voor- en achterzijde moeten de stijfheid verhogen. Het AMG Performance 4Matic+ vierwielaandrijvingsysteem is in staat om de kracht te verdelen tussen voor- en achteras, maar ook tussen linker- en rechterachterwiel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 20:54
afbeelding van Carlos

Vond de oude GLA 45 er beter uitzien. De achterkant klopt niet in dit plaatje... :D

Gibbs 01:32
afbeelding van Gibbs

Wat een lelijke Audi... Oh, wacht........

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws