Officieel: Formentor is eerste zelfstandige Cupra (2020)

Cupra Formentor 2020

Na de Ateca en Leon is Cupra al aan de onthulling van zijn derde model toe. De Formentor is echter niet gebaseerd op een Seat, maar komt er wel met twee motoren.

Cupra had de Formentor al langer aangekondigd, en lijkt amper afgeweken te zijn van het conceptmodel dat de Spanjaarden begin vorig jaar lieten zien. Het resultaat is een 4,45 meter lange SUV, een lengte waarmee de Formentor stalgenoot Ateca voorbijsteekt en in de buurt uitkomt van de Volkswagen Tiguan. Goed nieuws voor de binnenruimte dus, al legt de koffer met 450 liter de duimen voor die van de Ateca.

Cupra Formentor 2020

Het design primeert natuurlijk op deze Formentor, dat een nieuw ontwerp toch weet te mengen met vertrouwde Seat-elementen. Zo past de voorkant netjes in de Spaanse huisstijl, net als de hoog oplopende gordellijn, en de doorlopende led-strook op de achterklep. De nieuweling staat standaard op 19-duimers die stevige Brembo-stoppers verhullen. Binnenin wachten sportzetels en een dashboard dat gedomineerd wordt door een 12-duims infotainmentscherm.

Cupra Formentor 2020

Interessant: onder de motorkap plant Cupra niet één, maar twee aandrijflijnen. De eerste is de voorspelde plug-inhybride aandrijflijn die, zo weten we nu, gedeeld wordt met die van de Golf GTE en Skoda Octavia RS iV. Het gaat dus om de 1.4 TSI van 150 pk in combinatie met de elektromotor van 115 pk en batterij van 13 kWh, goed voor een gecombineerd vermogen van 245 pk en 400 Nm, en een elektrisch rijbereik van zowat 50 kilometer. De andere aandrijflijn verrast wellicht ook niet: dat is de 310 pk en 400 Nm sterke 2.0 TSI die de zopas voorgestelde Cupra Leon ook gebruikt.

De Cupra Formentor wordt na de zomer van dit jaar op de markt verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws