Pininfarina Battista Anniversario is een exclusief schilderij (2020)

Pininfarina Battista Anniversario 2020

Pininfarina heeft het doek gehaald van de Battista Anniversario. De hyperexclusieve reeks – slechts vijf exemplaren – wordt niet alleen met de hand gebouwd, maar ook met de hand geschilderd.

De Italianen hadden eerder al aangekondigd dat ze begin maart een speciale editie van hun elektrische hypercar zouden onthullen. Dat wordt dus de Anniversario, waar er amper vijf exemplaren van worden gebouwd, elk met een prijskaartje van 2,6 miljoen euro. Elke Anniversario krijgt een combinatie van drie kleuren mee: wit, grijs en blauw. Die kleuren worden met de hand aangebracht, een proces dat enkele weken in beslag neemt.

Pininfarina Battista Anniversario 2020

Net als in de ‘gewone’ Battista huizen er in de Anniversario vier elektromotoren, goed voor 1.900 pk en 2.300 Nm. De sprint naar 100 km/u moet daardoor “sneller zijn dan een Formule 1” in minder dan 2 seconden, de sprint vanuit stilstand naar 300 km/u moet minder dan 12 seconden in beslag nemen. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 120 kWh, en moet deze Anniversario 500 kilometer ver brengen.

Pininfarina Battista Anniversario 2020

Tot slot is de Pininfarina Battista Anniversario naast een specifieke achtervleugel voorzien van een “Furiosa”-pakket, met aangepaste splitter, zijschorten en diffusor. Allemaal in carbon, een materiaal dat als een rode draad door deze hypercar loopt. Dat pakket kan optioneel op de ‘gewone’ Battista worden besteld. De gesmede 21-duimsvelgen zorgen voor een lager onafgeveerd gewicht en doen samen met het aangepaste rubber de topsnelheid iets toenemen, tot maar liefst 350 km/u.

Tegen eind dit jaar moeten de 150 geplande exemplaren van de Pininfarina Battista in productie gaan, inclusief deze vijf Anniversario’s. Allemaal worden ze met de hand gebouwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws