GoodYear ReCharge Concept: de band die zichzelf vernieuwt

-

Dacht je dat de autonoom-trend alleen over voertuigen zelf ging? Think again. Bij GoodYear presenteren ze een band die zichzelf kan bijladen.

Vandaag de dag kopen we een nieuwe auto met een setje standaard banden. Die vervolgens, na zoveel duizenden kilometers verslijten op onze Belgische wegen, vervangen worden. Om een nieuwe set te kopen. GoodYear denkt dat het ook anders kan en stelt daarom deze ReCharge Concept voor.

De bandenfabrikant werkt namelijk met capsules die in de band geïntegreerd zitten. In die capsules bevindt zich een vloeistof die ervoor zorgt dat het loopoppervlak zichzelf kan herstellen. Na verloop van tijd past de band zich zelfs aan aan de weersomstandigheden, aan de staat van het wegdek of zelfs aan de rijvoorkeuren van de eigenaar/chauffeur. GoodYear gaat nog een stap verder en creëert op basis van artificiële intelligentie een profiel van de bestuurder, zodat elke klant een vloeistofsamenstelling krijgt die bij hem past. Schol!

Er zijn echter nog twee andere pijlers voor de ReCharge-band. Zo is de band opgebouwd uit biologischmateriaal en werden de versterkende vezels geïnspireerd op spinzijde. Dat zou de band duurzaam en 100 procent afbreekbaar maken. Ook zou het vervangen van de capsules makkelijk moeten gaan. Ook zou vanwege de smalle hoge vorm en het niet-pneumatische ondersteunende frame amper bandenspanningscontrole nodig zijn.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws