Wacht wat?! Toyota GR Yaris kost zo veel als Renault Mégane R.S.!

Toyota GR Yaris 2020

Toyota heeft een Belgische prijs geplakt op haar nieuw sprintbommetje. Wat de vierwielaangedreven GR Yaris met 261 pk moet gaan kosten? Lees snel verder!

Dat Toyota één van dé meest geanticipeerde hothatches van het jaar op de markt zal brengen, wie had dat 5 jaar geleden durven denken? Toch belooft de GR Yaris nu al een indrukwekkend stukje mechaniek te worden. Want met vierwielaandrijving en 261 pk bokst hij niet enkel tegen rivalen à la Ford Fiesta ST, hij neemt het ook openlijk op tegen rakkers zoals de Volkswagen Golf R.

Uniek

Het is dus een auto die tussen twee segmenten zweeft. Enerzijds omdat 'ie qua formaat gewoonweg in het B-segment valt, anderzijds omdat de onderhuidse mechaniek eerder thuis hoort in een auto een trapje hoger op de segmentenladder. Kijk zelf maar: 261 pk, vierwielaandrijving en een sperdifferentieel in een... Yaris?!!!

De vrees bestaat dan ook dat al die "exotische" techniek zijn prijs zal gaan kleven op de GR Yaris. Wel, het verdict is nu binnen! Want Toyota België heeft een prijs geplakt op de GR Yaris.

Mégane R.S.-gelden

Voor een compleet uniek chassis, unieke koets en unieke motor vraagt Toyota minimaal 36.600 euro. Leg je iets meer neer (38.540 euro), dan krijg je 18-duims velgen, rode remklauwen, een op het circuit georiënteerde ophanging, sperdifferentieel en een "Suspension tower bar". Bijna 39.000 euro voor een Toyota Yaris... compleet van de pot?

Wel, dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je deze knaap bekijkt. Zo'n Ford Fiesta ST kost met zijn instapprijs van 25.165 euro natuurlijk een serieuze lel minder. Alleen hebben we het gevoel dat deze Japanner liever wil sparren met heftiger gerief. Rakker zoals de Renault Mégane R.S.. Die draagt een vanafprijs van 36.550 euro. Jawel, de GR Yaris kost evenveel als een Renault Mégane R.S.. De wereld is net helemaal doorgedraaid.

Nog eens alle specs bekijken van de GR Yaris? Dat kan HIER.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin E 20:56
afbeelding van Kevin E

Mensen gaan dit vergelijken met een Mégane RS of Focus RS terwijl dit helemaal geen vergelijk heeft. Buiten dat de Focus RS dan ook 4-wiel aandrijving heeft, maar die dan met haken en ogen aan elkaar hangt. De electronica die het aanstuurt stelt niks voor.
Deze GR Yaris is opgebouwd als basis voor de nieuwe WRC auto die er in 2021 komt. Dus niet een straat auto die ze opwaarderen en er iets sportief van maken. Onderhuids is deze dus van een heel andere caliber dan een Mégane of Focus.
Dat is ook de reden dat ik er één heb besteld.

Yannick 22:24
afbeelding van Yannick

heb een paar jaar geleden een Yaris hybride gereden. . . . dat was de saaiste kar ever.
Dit... totaaal niet. volgens mij pure gekheid

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws