Toyota gaat 7% van totaaluitstoot besparen via... verfmethode?!

Toyota Paint verf CO2 reduction

Al sinds de lancering van de Prius in de jaren 90 staat Toyota synoniem met ecologie. Geen holle woorden, want het Japanse automerk kijkt kritisch naar elk hoekje van het bedrijf om CO2 te besparen. Toyota zegt nu zo maar even 7% van haar jaarlijkse CO2-uitstoot te kunnen besparen door anders te gaan verven.

Nee, Toyota gaat niet manueel met de kwast auto's kleur geven, wel heeft het naar eigen zeggen haar spuitproces geperfectioneerd. Een nieuw door Toyota ontwikkeld systeem maakt geen gebruik meer van luchtdruk, wel van statische elektriciteit om er voor te zorgen dat de lak op de wagen blijft plakken.

95%

Het resultaat daarvan? De "coating efficiëntie" komt erdoor op 95% te liggen. Anders gezegd: van de 100% verf die uit de spuitarm komt, zal 95% hechten op de wagen. Om je een idee te geven; bij klassieke systemen is dat amper 60 à 70 procent. Daardoor moet er natuurlijk minder verf worden gebruikt (wegens minder verspilling), waardoor er minder moet gemaakt en aangekocht worden.

Toyota Paint verf CO2 reduction

Volgens Toyota is die besparing eveneens goed voor een reductie van maar liefst 7% op de totale CO2-uitstoot van het bedrijf. Om maar te zeggen hoeveel CO2 er de lucht in wordt gespoten simpelweg door het lakken van auto's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws