Toyota blijft groenste van de klas

Toyota CO2-uitstoot

Hoewel constructeurs in Europa de grootste moeite hebben om hun gemiddelde CO2-cijfers naar beneden te krijgen, blijft Toyota een dalende trend inzetten. Het lijkt er zelfs op dat de Japanse constructeur de Europese 2020-doelstelling zal halen van een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram. De rest... zoekt nu al naar excuses.

Dank de crossover en SUV die je op je oprit hebt staan maar even. Waarom? Wel, door het massaal aankopen van hoogpotig gerief is de CO2-uitstoot van nieuwe verkochte personenauto's sinds 2017 terug in stijgende lijn. Niet de ambitie die we voor ogen hadden natuurlijk. Want de globale CO2-uitstoot moet de komende jaren fors omlaag.

Hybride werkt

Het resultaat is dat eigenlijk geen enkel automerk klaar is om de CO2-doelstelling van 2020 te halen in Europa. Die doelstelling spreekt over een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram/km voor de gehele vloot verkochte auto's van een merk. In 2019 zat de gemiddelde CO2-uitstoot van alle verkochte auto's in Europa nog op 121,8 gram. Een stijging. Want in 2018 ging het nog over 120,5 gram.

Toyota CO2-uitstoot

Toch zijn er ook merken die alles in zich hebben om de doelstelling van dit jaar te halen. Toyota bijvoorbeeld, dat zich al een paar jaar na elkaar de groenste van de club mag noemen. Zo legde het Japanse merk in 2019 een gemiddelde CO2-uistoot voor van 97,5 g/km. Dat is 2,3 gram beter dan het jaar voordien. Trek dit jaar nog eens 2.3 gram van 97.5 g/km en je zit aan... jawel... 95 g/km.

Corona

Alleen is het maar de vraag hoe belangrijk op dit moment die Europese doelstelling is. Want de autolobby is nu al aan het, tja, lobbyen voor uitstel. Reden? Covid_19. Verschillende automerken zijn namelijk van mening dat ze dit jaar al zwaar genoeg getroffen zullen worden in hun portefeuille en dat de draconisch genomen maatregelen potentieel een grote impact zullen hebben tewerkstelling binnen de sector. Pervers genoeg komt het Corona-virus voor sommige constructeurs dus als een godsgeschenk uit de lucht gevallen. Omdat ze dankzij de hetze potentieel miljardenboetes kunnen ontlopen als Europa haar doelstelling bijschaaft.

Toyota CO2-uitstoot

Anderzijds is het nu al duidelijk dat constructeurs dit jaar naar miljardenverliezen uitkijken. Dankzij het stoppen van assemblagebanden, afgeschafte events zoals Genève die handenvol geld kosten, uitgestelde lanceringen én - misschien wel het belangrijkste - een autokoopstop. Normaliseert het leven in Europa niet na de zomer, dan zal de autosector potentieel zwaarder in het stof buiten dan tijdens de bankencrisis in 2008. Zonde natuurlijk voor een merk zoals Toyota, dat de voorbije decennia tijd en geld stak in het vergroenen van haar wagenpark en dit jaar de uitgelezen kans had om de concurrentie in haar onderbroek te zetten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 14:42
afbeelding van JL

Vele kleine stapjes vooruit maken een groot verschil. Toyota heeft dat begrepen.
De Corolla Touring Sports Hybrid - of moet ik Corollo zeggen? - is één van de grote kanshebbers voor mijn volgende wagen.

Vish 16:43
afbeelding van Vish

Heb er zo ook ééntje rond rijden voor de korte stukjes en het rijden-rond-de-kerkentoren en het is een zeer kostenefficiënte machine!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws