Officieel: Genesis G80 heeft goed naar Audi A7 gekeken

Genesis G80 2020

In Zuid-Korea heeft Genesis zijn nieuwe G80 voorgesteld. Het kan aan ons liggen, maar wij vermoeden dat de luxedochter van Hyundai voor het ontwerp goed naar Ingolstadt heeft gekeken.

Met een lengte van 5 meter en een wielbasis van zowat 3 meter past deze Koreaanse luxesedan in het segment van de Audi A7. Met zijn ontwerp met sterk aflopende daklijn en korte kofferklep... ook. Vooraan kiest de G80 dan weer voor een imposant radiatorrooster, dat op de Aziatische, Australische, Russische en Amerikaanse markten waar Genesis actief is in de smaak zal vallen.

Genesis G80 2020

Binnenin zien we een dashboard dat wordt gedomineerd door hout en horizontale lijnen, en door een infotainmentscherm van 14,5 duim. De keuzehendel voor de automatische versnellingsbak is een draaiknop. Verder heeft Genesis geprobeerd het aantal knopjes op het dashboard zoveel mogelijk te beperken.

Aan luxe alleszins geen gebrek, met leder en openporig hout, rijhulp die je automatisch van rijvak doet wisselen en die de gewoontes van de chauffeur leert, parkeren met afstandsbediening, en zelfs betalen via het infotainmentsysteem, bijvoorbeeld wanneer je gaat tanken. Dat laatste kan voorlopig alleen in Zuid-Korea.

Genesis G80 2020

Genesis is erin geslaagd om de nieuwe G80 125 kilogram lichter te laten wegen dan zijn voorganger. Onder de motorkap bieden de Koreanen een 2.5-viercilinder van 304 pk, een 3.5 V6 van 380 pk, en een 2.2-viercilinder diesel van 210 pk. Bij ons is deze Genesis G80 uiteraard niet te koop.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos D. 19:48
afbeelding van Jos D.

Waarschijnlijk betrouwbaarder en zeker goedkoper dan het origineel uit Ingostadt.
Jammer dat Aziaten over het algemeen weinig fantasie hebben als het op design aankomt.

Ewoud Somers 10:26
afbeelding van Ewoud Somers

Ik vind dit bijzonder knap!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws