Volkswagen betaalt werknemers 100% om vrijwillig te werken in zorgsector

Volkswagen Corona Logo

Werknemers van Volkswagen in Duitsland met een achtergrond in de medische sector mogen van het merk drie weken lang vrijwilligerswerk uitvoeren in de gezondheidssector met behoud van loon. Op die manier wil de Duitse autobouwer de werkdruk van dokters, chirurgen, zorgverleners en ziekenhuispersoneel verlagen.

Dat de gezondheidssector kreunt onder het Coronavirus is een understatement van jewelste. Het snakt dan ook naar versterking, eerder gisteren dan vandaag. Volkswagen besluit haar duit in het zakje te doen door werknemers die beschikken over medische kwalificaties de kans te geven om 15 werkdagen vrijwilligerswerk uit te voeren in de gezondheidssector met behoud van loon.

Werkdruk

De beslissing komt er ook deels op vraag van werknemers met medische achtergrond die hun kennis willen gebruiken voor het algemeen goed. Volgens VW kunnen de werknemers de werkdruk verlagen voor artsen, chirurgen, ziekenhuispersoneel en zorgverleners door taken over te nemen of te ondersteunen. Simpelweg van het opnemen van de telefoon tot vrijwilligerswerk op spoed.

Of de beslissing ook geld voor personeel van Volkswagen België is momenteel nog niet gecommuniceerd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws