Baojun RC-5 is Chinese visie op Skoda Octavia

Baojun RC-5 2020

Terwijl Europese automerken de onthullingskraan zo goed als dicht hebben gedraaid, mag die van China al terug wat verder open. Baojun, een Chinees dochtermerk van GM, haalt het doek van de RC-5, een auto die je nog het best kan vergelijken met de bij ons gekende Skoda Octavia.

Bij ons mag de sedanvorm dan niet zo populair zijn, in de rest van de wereld is een sedan het logische alternatief voor de bij ons populaire hatchback. Het is dan ook geen verrassing dat Baojun het doek haalt van de nieuwe RC-5. Die moet de 630 sedan van weleer gaan opvolgen, moest je thuis zijn in de Chinese-sedan-kunde.

Beetje Skoda, beetje Polestar

De RC-5 is alvast een auto die zo naast een Polestar 2 en Skoda Octavia kan staan. Want stilistisch is dit - en we moeten eerlijk zijn - een fraaie sedan geworden. De grille is speciaal... maar ook Volkswagen laat tegenwoordig de koplampen doorlopen in het smoelwerk. Dus daar is niets nieuw.

Baojun RC-5 2020

Qua lengte valt deze RC-5 met zijn 4.65 meter mooi in lijn met een Skoda Octavia. Ook motorisch klinkt het best Europees. Zo is er een 1.5 viercilinder met 99 pk of diezelfde motor met een turbo waardoor het vermogen naar 150 stuks stijgt. Kracht die via een manuele zesbak naar de voorwielen gaat. Moest GM het Duitse Opel nog in handen hebben... hij zou zo in onze contreien kunnen verschijnen als een Astra Sedan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws