Dacia Duster: 10 jaar Roemeens icoon

Dacia Duster 10 years

Dacia heeft dit jaar meerdere feestjes te vieren (hopelijk niet in mineur). Niet enkel is het merk 15 jaar op West-Europese bodem, tien jaar geleden ging een icoon in productie. Jawel, de Duster blaast 10 kaarsjes uit!

"De auto die Dacia cool wist te maken... of op z'n minst sociaal aanvaard." Zo kan je de Duster gerust zien. Want toen in 2010 de populariteit van de crossover groeiende was sprong Dacia op een nieuw segment; dat van de low-budget crossover waar je best mee voor de dag kon komen. De reclames waren er boenk op en de prijs onder de 10.000 euro zo mogelijk nog meer.

Geen concurrentie

Of hoe een weinig bekend Roemeens merk plots gemeengoed in ons straatbeeld werd. Want Dacia, dat is in West-Europa eigenlijk onlosmakelijk de Duster. Op tien jaar tijd verkocht het dochtermerk van Renault maar liefst 3.1 miljoen exemplaren. Twee procent daarvan (zo'n 62.000 exemplaren) vonden hun weg naar de Belgische en Luxemburgse markt.

Dacia Duster 10 years

Vandaag de dag is er nog steeds geen concurrent die eigenlijk in de buurt komt van het pakket dat de Duster aan weet te bieden voor zijn prijs. Toch kent de Duster één concurrent, een product uit eigen stal; de Logan MCV. Die stationwagen is zo mogelijk nog praktischer dan de Duster maar natuurlijk geen crossover. Hoe dan ook, de Duster bewees dat de Belg niet vies is van waar voor z'n geld. Of we de eigenaars ongelijk kunnen geven?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:23
afbeelding van Techno Patat

Ik haat ‘em om de simpele reden dat ik ‘another one bites the dust’ niet meer kan horen zonder dat ie in je hoofd meezing: ‘another one drives a duster’.

Djeeezes :p! Voor de reclame man een grote pluim op z’n hoed, maar wel pas nadat we hem 12h gekieteld hebben met diezelfste pluim!!!

andre123 18:46
afbeelding van andre123

missie geslaagd zullen ze denken!

Waxweazel 15:27
afbeelding van Waxweazel

Deze Dacia Duster is samen met de Jeep Compass de meest geslaagde kleine SUV's die er momenteel te vinden zijn.
Deze modellen zie ik veel liever passeren dan alle andere grote lompe bakken. Zeker de Audi's zijn een verschrikking voor het oog op de weg.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws