Prijslijst: zoveel kosten de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm (2020)

Alfa Romeo Giulia GTA GTAm prijs

Of een radicale sportversie van 540 pk lanceren de juiste manier is om uit de slechte verkoopspapieren te geraken, is een andere zaak. Maar dat de Alfa Romeo Giulia GTA indruk nalaat? Wees maar zeker... Dat doet overigens ook zijn prijskaartje.

Extreem spoilergeweld, een centrale uitlaat, een overdaad aan koolstofvezel en een verbreed spoor: de Alfa Romeo Giulia GTA verwar je niet met de JTD van je buurman. Zeker niet wanneer je je in de kuipzetels laat zakken en de motor start. De GTA is immers goed voor 540 pk, en een Akrapovic-uitlaat laat de 2.9 V6 stevig doorklinken. En dan hebben we het nog niet over de GTAm gehad, die nog kaler wordt gestript en een picknickbank op de achterklep krijgt.

De 500 gelukkige eigenaars van een Giulia GTA of GTAm kunnen hun bolide bovendien verder personaliseren. Door te kiezen voor een van de livreien die het Centro Stile Alfa Romeo baseerde op het raceverleden van het merk bijvoorbeeld. Wie het bij één kleur wil houden, kan kiezen voor GTA Red, Trophy White of Montreal Green.

Prijzen

Alfa Romeo vraagt 143.000 euro voor zijn Giulia GTA en 147.000 euro voor de GTAm. De prijzen zijn exclusief btw. Ter vergelijking: de BMW M4 CS kostte twee jaar geleden 122.000 euro, maar deed het wel met 80 pk minder. De Jaguar XE SV Project 8, 600 pk sterk, had een prijskaartje van 185.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws