Mazda CX-5 krijgt bescheiden facelift (2020)

Mazda CX-5 2020 facelift MY20 polymetal grey

Ook Mazda ontsnapt niet aan de tussentijdse facelift. De CX-5 is al sinds 2017 op de markt, en heeft dus halfweg zijn carrière een opfrisbeurt verdiend. Dat levert de grote SUV niet alleen visuele wijzigingen op, maar ook enkele technische.

Het is overigens niet de eerste upgrade die deze tweede generatie CX-5 verdiend heeft. Mazda past af en toe modeljaarupdates toe, en in 2019 werden de interieurkwaliteit en het weggedrag van de SUV al eens verbeterd. Dit jaar is de upgrade iets ingrijpender.

Behalve visueel dan. Daar implementeert Mazda zijn nieuwe huisstijl voor logo’s en opschriften en introduceert het met Polymetal Grey een nieuwe koetswerkkleur. Binnenin groeit het centrale infotainmentscherm naar 8 duim, werd de led-verlichting opgewaardeerd en - last but certainly not least - heeft de CX-5 een nieuwe sleutel.

Cilinderuitschakeling

Onderhuids kreeg de 2.0 Skyactiv-G-benzinemotor van 165 pk cilinderuitschakeling op de versies met manuele versnellingsbak. Bij lage belasting schakelt de Japanner dus twee van zijn vier cilinders uit. De CO2-uitstoot daalt daardoor tot 133 g/km (NEDC-cyclus) voor een voorwielaangedreven CX-5 met manuele bak.

Verder besteedden de Japanse ingenieurs nog specifieke aandacht aan de rolgeluiden. Een Off-Road Traction Assist, een bijgewerkte aanrijdingswaarschuwing en sneller reagerende automatische koplampen moeten de veiligheid tot slot verhogen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws