BYD haalt met Han EV een Tesla Model 3-concurrent naar Europa

BYD Han EV 2020 prijs rijbereik Europa

Het is de Chinezen van BYD (Build Your Dreams) menens. Na een elektrische SUV komt er ook een elektrische sedan naar Europa. Met een rijbereik van 605 NEDC-kilometers en een geschatte prijs van 45.000 tot 55.000 euro neemt de BYD Han EV de Tesla Model 3 in het vizier.

Toegegeven: met een lengte van 4,98 meter is de Chinese BYD Han EV eerder een concurrent voor de grotere Tesla Model S, maar die speelt in een hogere prijscategorie. Wel krijgt de Han EV bij zijn debuut in Europa een richtprijs mee van 45.000 tot 55.000 euro, al is nog niet gezegd wanneer dat precies zal zijn. In China wordt hij eind juni voorgesteld.

De BYD Han EV is de eerste auto die de ‘bladbatterij’ van de Chinese constructeur gebruikt. Die maakt niet alleen efficiënter gebruik van ruimte, maar is ook veel veiliger dan klassieke lithium-ionbatterijen, zo zegt BYD. Meer specificaties geven de Chinezen niet, behalve een NEDC-rijbereik van 605 kilometer op een volle lading.

BYD Han EV 2020 prijs rijbereik Europa

Er zijn twee versies voorzien van de Han EV: een voorwielaangedreven en een vierwielaangedreven versie. De FWD-variant heeft een elektromotor van 222 pk (163 kW), de AWD-variant vult die nog aan met een elektromotor van 272 pk (200 kW) op de achteras. De krachtigste variant accelereert daardoor in 3,9 seconden naar 100 km/u. De BYD Han EV is daarnaast voorzien van ‘DiPilot’, een zelflerend rijhulpsysteem op basis van 5G-technologie.

Na de Tang is de Han EV het tweede model dat BYD naar Europa brengt. Vermoedelijk zal ook deze Han EV een testcase krijgen in Noorwegen voor hij naar de rest van het continent vertrekt.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws