Officieel: Nissan GT-R50 by Italdesign is eindelijk klaar voor productie (2020)

Nissan GT-R50 by Italdesign 2020 prijs productie aantallen

Twee jaar geleden sloegen designhuis Italdesign en Nissan de handen in elkaar voor een exclusieve en peperdure herinterpretatie van de Nissan GT-R. Het wachten is nu voorbij: het eerste productiemodel is eindelijk klaar.

In 2018 wilden Italdesign en Nissan de 50ste verjaardag van het designhuis en de 50ste verjaardag van de GT-R een jaar later in de verf zetten. Dat deden ze met de GT-R50, die aanvankelijk als one-off bedoeld was. Het resultaat was een GT-R met zowaar nog meer vermogen en met een geheel eigenzinnig koetswerk. De GT-R door de ogen van Italdesign, zeg maar.

Nissan GT-R50 by Italdesign 2020 prijs productie aantallen

Uiteindelijk bleek er toch een business case voor dit prestigeproject en zouden er 50 exemplaren gebouwd worden. Die kregen allemaal een astronomisch prijskaartje mee van niet minder dan 900.000 euro. En kijk: de Nissan GT-R50 by Italdesign heeft toch genoeg klandizie gevonden, al is de hele productie nog niet besproken.

Nissan GT-R50 by Italdesign 2020 prijs productie aantallen

Wie nog wat geld aan de kant heeft staan, kan dus nog kiezen voor dit prestigeproject, met een tot 720 pk opgevoerde versie van de 3.8 V6 biturbo voorin. De Nissan GT-R50 by Italdesign herken je nog steeds meteen als GT-R, al werden de voor- en achterkant stevig onder handen genomen en kwam de daklijn een stukje lager te liggen. Het interieur werd dan weer voor het grootste deel ongemoeid gelaten. Jammer, voor die prijs...

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws