Mini Countryman in een nieuw jasje (2020)

Mini Countryman facelift 2020

Bij ons mag het dan wel kurkdroog zijn, bij de BMW-groep regent het vandaag facelifts. Ook bij dochtermerk Mini, waar de Countryman in een nieuw plunje gehesen wordt. Het Brits-Duitse merk plukt gretig uit het klassiek boekje der modelfacelifts.

Hoofdstuk 1 in dat klassieke boekje der modelfacelifts gaat traditiegetrouw over de buitenkant. Daar worden ingrepen aan de voorbumper, het radiatorrooster en de koplampen voorgeschreven, en dat is bij de Mini Countryman niet anders. Led-koplampen zijn voortaan standaard, adaptieve led-koplampen optioneel. Achteraan wijzigt het bumperwerk eveneens en zien we de Union Jack-achterlichten opduiken. Twee nieuwe koetswerkkleuren, twee nieuwe velgdesigns en een optionele glanzend zwarte afwerking besluiten het eerste hoofdstuk.

Mini Countryman facelift 2020

Het tweede hoofdstuk schrijft voor hoe de binnenkant moet worden opgefrist, met nieuwe materialen en afwerkingsmogelijkheden. Bij deze Countryman komt dat tot uiting in twee nieuwe lederkeuzes en nieuwe afwerkingsmogelijkheden. Alle modellen beschikken voortaan standaard over een sportstuur, er duikt een optioneel nieuw digitaal instrumentenpaneel op, en de infotainmentsystemen werden opgewaardeerd.

Mini Countryman facelift 2020

In hoofdstuk 3 gaat het traditiegetrouw over wat er onder de motorkap gebeurt. Daar heeft Mini door allerlei kleine ingrepen, waaronder partikelfilters en AdBlue, zijn motoraanbod klaargestoomd voor de Euro 6d-norm. Tot slot biedt het merk zijn achttrapsautomaat voortaan ook standaard aan in de Cooper Countryman ALL4 en de Cooper D Countryman ALL4.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws